Η απόλυτη πράσινη σούπα! Σούπερ, υγιεινή και εορταστική
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1/3 φλιτζάνι φύλλα μέντας ή βασιλικού
- 1 κιλό φρέσκο αρακά, ξεφλουδισμένο (ή κατεψυγμένο)
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 50 ml γάλα καρύδας
- ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
- κρέμα τυριού, για το σερβίρισμα
- καπνιστή πάπρικα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια - υψηλή θερμότητα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε συνέχεια.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τη μέντα (ή το βασιλικό), το κάρυ, την πάπρικα, το γάλα καρύδας και τον αρακά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να παρει μια βράση.
- Το βράζουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια, αλλά να διατηρούν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αμέσως το πολτοποιούμε με ένα μίξερ βύθισης (immersion blender). Αλατοπιπερώνουμε.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κανονικό μπλέντερ, απλά θα πρέπει να προσθέτουμε το μεγειρεμένο φαγητό σε δόσεις.
- Όσο η σούπα κάθεται στην ζεστή κατσαρόλα, θα χάνει το ζωντανό πράσινο χρώμα.
- Επομένως, είναι σημαντικό να κινηθούμε γρήγορα αυτή τη στιγμή.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε μπόλ και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τυρί κρέμας και καπνιστή πάπρικα.