Τα brownies είναι η καλύτερή μου. Λατρεύω το ότι η επιφάνειά τους μοιάζει με κέικ αλλά η καρδιά τους είναι πιο «μαστιχωτή». Σε αυτή τη συνταγή για brownie συνδυάζω τη σοκολάτα με τα κάστανα, δύο από τα υλικά-σταρ της χριστουγεννιάτικης κουζίνας. Μπορείς να τo γλασάρεις με μια πανεύκολη «κρέμα cheesecake» που σου προτείνω ή να τo αφήσεις σκέτο αν σου αρέσουν οι πιο «καθαρές» γεύσεις!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- Ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
- 4 μεγάλα αβγά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- 150 γρ. βρασμένα κάστανα
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα σκεύος για brownies 20x24 εκ.
- Βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα αντικολλητικό σκεύος και λιώνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας σιγά-σιγά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει - προσοχή μην το ζεστάνουμε υπερβολικά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε μαζί τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ (σύρμα) μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, να διπλασιαστεί σε όγκο και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
- Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
- Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος για brownies και το ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Εγώ το ψήνω για 25 λεπτά γιατί μου αρέσει να είναι αρκετά ζουμερό το εσωτερικό τους.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Προαιρετικά, χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και καλύπτουμε με αυτή την «κρέμα cheesecake» την επιφάνεια του γλυκού μας όταν αυτό έχει παγώσει εντελώς.