search

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ APPLE CRUMBLE

Σήμερα συνδυάζω ζουμερή, βελούδινη σοκολάτα με τραγανό apple crumble. Μήλο, σοκολάτα και κανέλα ενώνονται σε ένα υπέροχο γευστικό συνδυασμό.



Υλικά

Για τη σοκολατόπιτα:
  • 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια, ξύσμα
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
Για το apple crumble:
  • 5 μήλα κόκκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 50 γρ. βούτυρο καρύδας, λιωμένο
  • 100 γρ. βρώμη
  • 1 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 22 εκατοστά.
  • Βάζουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο, την κουβερτούρα και τo ξύσμα πορτοκάλι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ανακατεύοντας σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει - προσοχή μην το ζεστάνουμε υπερβολικά. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να το κάνεις και σε μπεν μαρί.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, να διπλασιαστεί και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
  • Κοσκινίζουμε με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με τη βρώμη, το έλαιο καρύδας και την κανέλα.
  • Απλώνουμε τα μήλα πάνω από τη σοκολατόπιτα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά
Cool Artisan