Μια φρουτένια παραλλαγή ενός γλυκού που λατρεύει κάθε ηλικία. Ζουμερό μέσα, τραγανό απ’ έξω είναι ο πιο εντυπωσιακός τρόπος για να κλείσει ένα τραπέζι με φίλους.
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
- 4 μεγάλα αβγά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- 6 φέτες από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα σκεύος για browies 20x24 εκ.
- Βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα και τo ξύσμα πορτοκάλι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ανακατεύοντας σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει - προσοχή μην το ζεστάνουμε υπερβολικά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ (σύρμα) μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, να διπλασιαστεί και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
- Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
- Κοσκινίζουμε με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος για brownies, τοποθετούμε στην επιφάνεια μερικές φέτες πορτοκάλι και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.