search

Συνταγή Brownies Με Σοκολάτα και Πορτοκάλι

Μια φρουτένια παραλλαγή ενός γλυκού που λατρεύει κάθε ηλικία. Ζουμερό μέσα, τραγανό απ’ έξω είναι ο πιο εντυπωσιακός τρόπος για να κλείσει ένα τραπέζι με φίλους.



Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
  • 6 φέτες από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα σκεύος για browies 20x24 εκ.
  • Βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα και τo ξύσμα πορτοκάλι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ανακατεύοντας σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει - προσοχή μην το ζεστάνουμε υπερβολικά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ (σύρμα) μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, να διπλασιαστεί και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
  • Κοσκινίζουμε με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος για brownies, τοποθετούμε στην επιφάνεια μερικές φέτες πορτοκάλι και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Cool Artisan