Κλασικό κι αγαπημένο! Το χούμους είναι μια συνταγή λιβανέζικη που όμως έχουμε λατρέψει και στην Ελλάδα. Για τη σημερινή συνταγή χρησιμοποιώ και αβοκάντο για να του δώσω ακόμα πιο πλούσια γεύση και βελούδινη υφή. Τα ρεβίθια με το αβοκάντο αποτελούν ένα εξαιρετικά απολαυστικό συνδυασμό που μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα σε σάντουιτς αλλά και σαν συνοδευτικό ντιπ για το κυρίως σου, όπως κοτόπουλο ή μπιφτέκια.
Εμπλουτίζω του χούμους μου με έξτρα πρωτείνη και δημιουργώ ένα σούπερ σνακ για τις απαιτητικές ημέρες, και ειδικά εκείνες που γυμνάζομαι! Το μυστικό συστατικό είναι το Formula 3 Εξατομικευμένες Πρωτεΐνες σε Σκόνη της Herbalife Nutrition που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη σόγιας και γάλακτος, για τη δημιουργία άπαχης μυϊκής μάζας και υγιών οστών.
Tip 1: Τα ρεβίθια είναι μια υπέροχη πρώτη ύλη για πολλές συνταγές! το μαγείρεμα τους όμως απαιτεί χρόνο και προετοιμασία. Για το λόγο αυτό πάντα τα μαγειρεύω σε μεγάλες ποσότητες. Τα μουλιάζω από την προηγούμενη μέρα, τα βράζω, τα χωρίζω σε σακουλάκια και τα αποθηκεύω στην κατάψυξη. Έτσι μπορώ να έχω πάντα για τις ημέρες που θέλω να ετοιμάσω μια συνταγή με ρεβίθια.
Υλικά
- 300 γρ. μαγειρεμένα ρεβυθια
- 1-3 σκελ. σκόρδο (ανάλογα την ένταση που θέλετε)
- 60 γρ. ταχίνι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο λεμόνι (χυμό)
- 1/4 κτγ κύμινο
- 1/2 κτγ γλυκιά πάπρικα
- 1 αβοκάντο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2-3 κ.σ. νερό (για πιο κρεμώδες και λείο αποτέλεσμα)
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιούμε μαγειρεμένα ρεβίθια.
- Εναλλακτικά, βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ, τα ρεβίθια να μουλιάζουν σε νερό για το χούμους.
- Σε ένα σουρωτήρι τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Ξαφρίζουμε την επιφάνεια και μειώνουμε την ένταση της φωτιάς, για να τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώσουν.
- Σουρώνουμε καλά τα ρεβύθια και τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ, όπου τα χτυπάμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.