Το άμυλο στο νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά είναι το μυστικό για να πετύχεις την πιο βελούδινη σάλτσα με ελάχιστη κρέμα γάλακτος και ελάχιστη παρμεζάνα.
To μυστικό που δεν σου λέει κανείς είναι ότι αν υπολογίσεις την αναλογία του νερού με τα ζυμαρικά και τα βράσεις σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας δεν θα χρειαστεί να τα σουρώσεις, έτσι θα χρησιμοποιήσεις όλο το άμυλο και θα δέσεις τέλεια τη σάλτσα σου – χρησιμοποιώντας ελάχιστα υλικά.
Με τον τρόπο αυτό:
- Μειώνεις τις θερμίδες
- Κάνεις οικονομία στα υλικά
- Μαγειρεύεις (και λερώνεις) ένα μόνο σκεύος
Tip 1: Μπορείς αντί για κρέμα γάλακτος να χρησιμοποιήσεις γάλα εβαπορέ ή γιαούρτι
Tip 2: Για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα μπορείς να προσθέσεις κοτόπουλο με μανιτάρια που μαγειρεύεις ξεχωριστά σε ένα άλλο τηγάνι!
Υλικά
Βασικά Υλικά (για 2 μερίδες)- 600 ml νερό
- 250 γρ. πένες Melissa
- 60 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 20 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 400 γρ. μανιτάρια (σαμπινιόν)
- 1 κτγ πάπρικα
- 1 κτγ θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βασική Συνταγή- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και μόλις κοχλάσει αρκετά προσθέτουμε αλάτι.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 11 λεπτά.
- Δεν σουρώνουμε τα ζυμαρικά
- Τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα κι ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε απευθείας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μπαχαρικά και τα μανιτάρια
- Μόλις χάσουν τον όγκο τους και πάρουν χρώμα αποσύρουμε.
- Ανακατεύουμε με τα ήδη μαγειρεμένα ζυμαρικά και σερβίρουμε.