Ήρθε και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου! Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά γλυκά και κάθε καλοκαίρι πειραματίζουμαι σε νέες εκδοχές του. Φέτος, “έπαιξα” περισσότερο με το food styling κόβοντας τον κορμός σε μπουκίτσες, ιδανικές και για κέρασμα σε πάρτι.
Υλικά
- 1/2 κούπα αμύγδαλο, φιλέ
- 1/2 cup καρύδια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. μπισκότα, χοντροκομμένα
- 6 κ.σ. βούτυρο χωρίς αλάτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου
- 340 γρ. ημίγλυκα τσιπς σοκολάτας
- 1/4 κούπα ψημένου καφέ
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τη μεσαία σχάρα στον φούρνο και προθερμαίνουμε στους 180°C.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα μπισκότα και ψήνουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Βάζουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους και το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
- Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να γίνει λεία και μαλακή, για περίπου 6 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα τον καφέ και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα μπισκότα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες.
- Χωρίζουμε το μείγμα σοκολάτας σε 2 μέρη.
- Τοποθετούμε το μισό από το μείγμα σε πλαστική μεμβράνη.
- Με τη βοήθεια σπάτουλας σχηματίζουμε τον κορμό.
- Τυλίγουμε το ρολό με τη μεμβράνη πιέζοντας τις άκρες για να σφραγίσει καλά.
- Πιέζουμε τον κορμό μπρος και πίσω ώστε να γίνει ομοιόμορφος.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το άλλο μισό του μείγματος σοκολάτας.
- Τοποθετούμε τους κορμούς στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Κόβουμε τους κορμόυς σε φέτες 0,5 εκ. και τα τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο.
- Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τις 2 σοκολάτες.
- Βουτάμε την κάθε φέτα στη λιωμένη κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα.
- Τις βάζουμε στο ψυγείο για 15 λετπά.
- Τις βγάζουμε από το ψυγείο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη λευκή σοκολάτα.