search

Μωσαϊκό σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης

Κορμός, μωσαϊκό, σαλάμι σοκολάτας… Ό,τι όνομα και να δώσεις σε αυτό το γλυκό, τη στιγμή που βγαίνει από το ψυγείο και προσγειώνεται στο τραπέζι, θα φέρνει πάντα σε όλους χαμόγελα.

Σήμερα το συνδυάζω με φιστίκι Αιγίνης που το κάνει να αποκτήσει πράσινο χρώμα στο εσωτερικό του και μια υπόνοια αλμυρής γεύσης σε κάθε του μπουκιά!

Μπες με ένα κλικ στα highlights μου στο Instagram @gabnikolaidis και δες τη συνταγή βήμα-βήμα!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί (400 ml) ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ολόκληρα)
  • 200 γρ. μπισκότα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το κακάο.
  • Αφού λιώσουν καλά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα για λίγο στην άκρη, να γίνει χλιαρό.
  • Σπάμε μέσα στην κατσαρόλα τα μπισκότα με το χέρι και προσθέτουμε το φιστίκι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Τυλίγουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το μεταφέρουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει.
Cool Artisan