Cookies σοκολάτας γεμιστά με σοκολάτα, βουτηγμένα σε αρωματικό σιρόπι πορτοκαλιού.
Μπορείς να φανταστείς κάτι καλύτερο για τις γιορτές;
Διάβασε Επίσης
Υλικά
- 200 gr ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Πέρλες σοκολάτας ή τεμαχισμένη σοκολάτα κουβερτούρα για το γέμισμα των cookies
- 300 g νερό
- 600 g ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
- 180 g μέλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί με ένα μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
- Αργά αργά προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στα υγρά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 μπαστούνια που έχουν πλάτος 5 εκ.
- Τα τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και τα τποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Κόβουμε τα cookies σε πάχος 1 cm, τοποθετούμε τη σοκολάτα (όσο μπορεί να χωρέσει) στο κέντρο και ανασηκώνουμε τις πλευρές για να χωρέσει
- Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 9-11 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο
- Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Βράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Όταν τα μπισκότα βγαίνουν από το φούρνο, τα βάζουμε αμέσως σε κρύο σιρόπι, με μια τρυπητή κουτάλα για να απορροφήσουν το σιρόπι για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα, ανάλογα με το πώς σιροπιαστά τα θέλουμε.
- Αφαιρούμε τα μπισκότα με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.