search

Cookies σοκολάτας γεμιστά με σοκολάτα, βουτηγμένα σε αρωματικό σιρόπι πορτοκαλιού.

Μπορείς να φανταστείς κάτι καλύτερο για τις γιορτές;

 

Διάβασε Επίσης



Υλικά

  • 200 gr ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι  για κάθε χρήση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Πέρλες σοκολάτας ή τεμαχισμένη σοκολάτα κουβερτούρα για το γέμισμα των cookies
Για το σιρόπι
  • 300 g νερό
  • 600 g ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
  • 180 g μέλι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί με ένα μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  • Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
  • Αργά αργά προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στα υγρά μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 μπαστούνια που έχουν πλάτος 5 εκ.
  • Τα τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και τα τποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Κόβουμε τα cookies σε πάχος 1 cm, τοποθετούμε τη σοκολάτα (όσο μπορεί να χωρέσει) στο κέντρο και ανασηκώνουμε τις πλευρές για να χωρέσει
  • Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 9-11 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο
  • Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν.
  • Βράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Όταν τα μπισκότα βγαίνουν από το φούρνο, τα βάζουμε αμέσως σε κρύο σιρόπι, με μια τρυπητή κουτάλα για να απορροφήσουν το σιρόπι για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα, ανάλογα με το πώς σιροπιαστά τα θέλουμε.
  • Αφαιρούμε τα μπισκότα με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Cool Artisan