search

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Δύο γεύσεις που αγαπάμε όλοι σε μια συνταγή! Μανιτάρια και κοτόπουλο στο πιο ωραίο “στήσιμο” για μπουφέ!

Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με χοιρινό.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 5 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο, μπούτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 50 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπερι καγιέν

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε τους πυρήνες.
  • Με ένα πινέλο τα αλοίφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  • Κόβουμε το μπούτι κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες κοτόπουλο και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το μπούκο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να ξεροψηθεί από όλες τις πλευρές.
  • Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το κοτόπουλο, βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και τα επιστρέφουμε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά.
Cool Artisan