Δύο γεύσεις που αγαπάμε όλοι σε μια συνταγή! Μανιτάρια και κοτόπουλο στο πιο ωραίο “στήσιμο” για μπουφέ!
Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με χοιρινό.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 5 μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 φιλέτο κοτόπουλο, μπούτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
- 50 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπερι καγιέν
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε τους πυρήνες.
- Με ένα πινέλο τα αλοίφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
- Κόβουμε το μπούτι κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
- Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες κοτόπουλο και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το μπούκο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να ξεροψηθεί από όλες τις πλευρές.
- Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το κοτόπουλο, βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και τα επιστρέφουμε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά.