Έχω κάνει όλες τις πιθανές εκδοχές cheesecake με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς! Με πραλίνα, μήλο, μάνγκο, αλμυρή καραμέλα! Τα πάντα!
Το cheesecake με φιστικοβούτυρο παραμένει ψηλά στη λίστα μου! Για δύο λόγους: Πρώτα για την υπέροχη γεύση του και έπειτα για την πολύ ωραία υφή του που διατηρείται ακόμα και όταν μείνει εκτός ψυγείου! Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος! Η συνταγή που βλέπεις είναι πολύ εύκολη, απλή και γρήγορη. Δεν χρειάζεται καν μιξερ για να χτυπήσεις τα υλικά. Απλά τα βάζεις όλα μέσα σε ένα μπολ και τα αναμειγνύεις με ένα αυγοδάρτη η μια σπάτουλα. Ό,τι έχεις!
Tip 1: Για το στήσιμο χρησιμοποιώ ένα τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα τη βάση του οποίου καλύπτω με λαδόκολλα για εύκολο σερβίρισμα. Αν δεν έχεις τσέρκι μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ταψί ή ακόμα και φαγητοδοχείο (τάπερ)
Tip 2: Μπορείς αν θες να προσθέσεις ψιλοκομμένο φιστίκι μέσα στο μείγμα για να δώσεις και μια crunchy νότα στη γεύση
Διάβασε επίσης
Υλικά
Για τη βάση- 240 γρ μπισκότα
- 30 γρ φουντούκια
- 120 γρ βούτυρο (λιωμένο)
- 600 γρ τυρί κρέμα
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 250 γρ φιστικοβούτυρο
- 1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τη βάση- Βάζουμε τα μπισκότα, τα φουντούκια και το λιωμένο βούτυρο σε ένα blender και τα χτυπάμε μέχει να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και το πιέζουμε καλά με το πάτο ενός ποτηριού για απλώθεί σε όλη την επιφάνεια και να γίνει συμπαγές
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά
- Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω στη βάση από το τριμμένο μπισκότο και απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα
- Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες
- Προαιρετικά διακοσμούμε με γκανάς σοκολάτας ή ό,τι άλλο θέλουμε (πραλίνα φουντουκιού, φρέσκες φράουλες ή μαρμελάδα)