search

Cheesecake γεμιστό με καραμέλα

 

Μια διαφορετική παραλλαγή του cheesecake, γεμιστό με καραμέλα και πιο συγκεκριμένα με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, δηλαδή dulce de leche.

Τα υλικά και η διασικασία της εκτέλεσης είναι πολύ απλά αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει μέχρι σήμερα. Για την κρέμα του cheesecake δεν χρησιμοποιώ καθόλου ζάχαρη για να ισορροπήσει γευστικά με την καραμέλα.

Διάβασε επίσης

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Πήρα πολλές και διάφορες απαντήσεις στο κουίζ της προηγούμενης φωτογραφίας! Κάποιοι το βρήκαν σωστά ❤️ Σήμερα σου δείχνω ένα λαχταριστό Cheesecake γεμιστό με dulce de leche, δηλαδή καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα❤️ Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . Κάνε κλικ στο https://coolartisan.gr/?recipe-post=cheesecake-gemisto-me-karamela . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις



Υλικά

Για τη γέμιση φράουλα
  • 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 συσκευασία)
Για τη βάση cheesecake
  • 250 γραμ. μπισκότα digestive
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)
Για την κρέμα του cheesecake
  • 400 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 800 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Για τη γέμιση
  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούζο μέσα στη μεταλλική συσκευασία
  • Το βράζουμε σε μέτρια ένταση για 3 ώρες. Καθόλη τη διάρκεια του βρασμού πρέπει το ζαχαρούχο να είναι σκεπασμένο από νερό. Αν δούμε ότι το νερό μειώνεται προσθέτουμε ζεστό νερό.
Για τη βάση cheesecake
  • Χτυπάμε στο blender τα μπισκότα με το  λιωμένο βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα που μοιάζει με βρεγμένη άμμο
  • Το μεταφέρουμε στη βάση ένος ταψιού με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 22 εκ.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
Για την κρέμα του cheesecake
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Για το στήσιμο του cheesecake
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο από τη συσκευασία του ζαχαρούζου σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση για να γίνει πιο λεπτόρευστο. Δεν θέλουμε να βράσει.
  • Απλώνουμε τ0 1/2 της κρέμας πάνω από τη βάση του μπισκότου και απλώνουμε να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούζο γάλα και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.
  • Τέλος, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και χτυπάμε το ταψί μας καλά πάνω στον πάγκο για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε εκεί να σφίξει η κρέμα για τουλάχιστον 4 ώρες
  • Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε και σερβίρουμε
Cool Artisan