Μια διαφορετική παραλλαγή του cheesecake, γεμιστό με καραμέλα και πιο συγκεκριμένα με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, δηλαδή dulce de leche.
Τα υλικά και η διασικασία της εκτέλεσης είναι πολύ απλά αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει μέχρι σήμερα. Για την κρέμα του cheesecake δεν χρησιμοποιώ καθόλου ζάχαρη για να ισορροπήσει γευστικά με την καραμέλα.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
Για τη γέμιση φράουλα- 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 συσκευασία)
- 250 γραμ. μπισκότα digestive
- 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο (σε θερμ. δωμ.)
- 400 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 800 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για τη γέμιση- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό
- Προσθέτουμε το ζαχαρούζο μέσα στη μεταλλική συσκευασία
- Το βράζουμε σε μέτρια ένταση για 3 ώρες. Καθόλη τη διάρκεια του βρασμού πρέπει το ζαχαρούχο να είναι σκεπασμένο από νερό. Αν δούμε ότι το νερό μειώνεται προσθέτουμε ζεστό νερό.
- Χτυπάμε στο blender τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα που μοιάζει με βρεγμένη άμμο
- Το μεταφέρουμε στη βάση ένος ταψιού με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 22 εκ.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο από τη συσκευασία του ζαχαρούζου σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση για να γίνει πιο λεπτόρευστο. Δεν θέλουμε να βράσει.
- Απλώνουμε τ0 1/2 της κρέμας πάνω από τη βάση του μπισκότου και απλώνουμε να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούζο γάλα και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.
- Τέλος, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και χτυπάμε το ταψί μας καλά πάνω στον πάγκο για να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε εκεί να σφίξει η κρέμα για τουλάχιστον 4 ώρες
- Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε και σερβίρουμε