search

Carrot Cake με καρύδια και ανανά

Το αγαπημένο Carrot Cake γίνεται πιο ζουμερό με κομμάτια ανανά και συνδυάζεται με καρύδι χοντροσπασμένο για να έχεις κι ένα απαραίτητα τραγανό στοιχείο σε κάθε μπουκιά. Η γλύκα του ανανά παντρεύεται με το τριμμένο καρότο και μας δίνει το πιο βελούδινο, σχεδόν υγρό κέικ, τέλειο για τις απογευματινές λιγούρες που θες απαραίτητα κάτι γλυκό να σε τονώσει.

Δες εδώ το βίντεο:

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 170 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 110 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 αβγό
  • 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κτγ. κανέλα
  • 1/4 κτγ τζίντζερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. καρότο, τριμμένο
  • 300 γρ. ανανά, κομμάτια σε χυμό Del Monte
  • 80 γρ. καρύδια
Για την επικάλυψη τυριού
  • 220 γρ. τυρί κρέμα
  • 110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ 22x10 εκ. (ή εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μια φόρμα σιλικόνης)
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το αβγό και χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι και αναμειγνύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τον ανανά, τα καρύδια και αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε πάνω σε μία σχάρα και αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ πάνω στη σχάρα να κρυώσει εντελώς.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με επικάλυψη τυριού
Για την επικάλυψη τυριού
  • Πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μέτρια ένταση.
  • Μόλις έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το αφήνουμε στο ψυγείο (στη συντήρηση) για τουλάχιστον 2 ώρες
Cool Artisan