Είναι το κέικ που δεν θα χορταίνεις να ισιώνεις με ένα μαχαιράκι, κάθε φορά που περνάς από δίπλα του στην κουζίνα. Είναι μεν αλμυρό αλλά ταιριάζει τέλεια σε εκείνα τα πρωινά με ελληνικό καφέ, λίγο πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου. Και βέβαια τυλίγεται σε χαρτοπετσέτα για να το πάρεις στη δουλειά, να το βγάλεις όταν πεινάσεις και να το απολαύσεις καθώς θα σκέφτεσαι πόσο μερακλίδικα σου πέτυχε. Είναι το απόλυτο κέικ με καραμελωμένο πράσο, γλυκοπικάντικο κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ και σαλάμι Λευκάδος!
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάβασε επίσης
Υλικά
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 350 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου 3 πράσα)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αβγά
- 200 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό
- 65 ml ελαιόλαδο
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 400 γρ. κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ χοντροσπασμένη στο χέρι
- 100 γρ. ανάμικτο, τριμμένο τυρί ΔΩΔΩΝΗ
- 200 γρ. σαλάμι Λευκάδος (κομμένο σε κυβάκια)
- πιπέρι
- αλάτι
Για τη φόρμα
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- 1 κτσ αλεύρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175°C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι, τα αβγά και το στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ.
- Χτυπάμε καλά με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν σε ένα ρευστό μίγμα.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σαλάμι λευκάδος.
- Σιογομαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, άνιθο και μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Δεν θέλουμε να μαγειρευτούν τα μυρωδικά στο τηγάνι
- Προσθέτουμε τα τυριά και το περιεχόμενο από το τηγάνι στο μίγμα που έχουμε ετοιμάσει στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Προετοιμάζουμε μια φόρμα για κέικ καλύπτοντας τα τοιχώματα με το λάδι και αλεύρι για να μην κολλήσει. Με ένα πινέλο τα παιρνάμε με το ελαιόλαδο κι έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και πετάμε όσο περισσεύει.
- Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε στην χαμηλή σχάρα στους 175°C για 1 ώρα.