search

Αλμυρό κέικ με πράσο και κατσικίσιο τυρί

Είναι το κέικ που δεν θα χορταίνεις να ισιώνεις με ένα μαχαιράκι, κάθε φορά που περνάς από δίπλα του στην κουζίνα. Είναι μεν αλμυρό αλλά ταιριάζει τέλεια σε εκείνα τα πρωινά με ελληνικό καφέ, λίγο πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου. Και βέβαια τυλίγεται σε χαρτοπετσέτα για να το πάρεις στη δουλειά, να το βγάλεις όταν πεινάσεις και να το απολαύσεις καθώς θα σκέφτεσαι πόσο μερακλίδικα σου πέτυχε. Είναι το απόλυτο κέικ με καραμελωμένο πράσο, γλυκοπικάντικο κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ και σαλάμι Λευκάδος!

Δες εδώ το βίντεο:

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

Για τη φόρμα
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κτσ αλεύρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175°C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι, τα αβγά και το  στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ.
  • Χτυπάμε καλά με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν σε ένα ρευστό μίγμα.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σαλάμι λευκάδος.
  • Σιογομαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, άνιθο και μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Δεν θέλουμε να μαγειρευτούν τα μυρωδικά στο τηγάνι
  • Προσθέτουμε τα τυριά και το περιεχόμενο από το τηγάνι στο μίγμα που έχουμε ετοιμάσει στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Προετοιμάζουμε μια φόρμα για κέικ καλύπτοντας τα τοιχώματα με το λάδι και αλεύρι για να μην κολλήσει. Με ένα πινέλο τα παιρνάμε με το ελαιόλαδο κι έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και πετάμε όσο περισσεύει.
  • Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στην χαμηλή σχάρα στους 175°C για 1 ώρα.
Cool Artisan