search

Χυλοπίτες με μαύρο σκόρδο κι αυγό

Μια χωριάτικη απολαυστική μακαρονάδα, μια συνταγή που κλέβει την έμπνευση της από την καρμπονάρα και την cacio e pepe αλλά παραμένει ελληνική χάρη στην πρώτη ύλη της.

Η έμπνευση για τη σημερινή συνταγή ήρθε μέσα από τα προϊόντα που βρήκα στα ράφια του Α Magic Cabinet, ένα on line store που αγαπάει τους μικρούς παραγώγους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με την προσωπική σφραγίδα της Ευγενίας Χανδρή. Στα ράφια του θα βρεις μοναδικές γεύσεις, προϊόντα που πραγματικά κάνουν τη διαφορά στα μαγειρέματα σου, όπως για παράδειγμα η Πάστα Μάυρου Σκόρδου, ένα πεντανόστιμο προϊόν που στάθηκε αφορμή για τη σημερινή μακαρονάδα. Η γλυκιά της γεύση ταιριάζει τέλεια με το μπούκοβο και δίνει υπέροχο βάθος στη σάλτσα που φτιάχνω με παρμεζάνα και νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Και τα ζυμαρικά που διάλεξα βέβαια, είναι παραδοσιακές χυλοπίτες που θυμίζουν κυριακάτικο μεσημέρι στο σπίτι της γιαγιάς.

Δες εδώ το βίντεο:

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια ένταση.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο, την πιπεριά και την Πάστα Μάυρου Σκόρδου.
  • Σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ενώ ανακατεύουμε καλά
  • Βράζουμε τις Χυλοπίτες Ολικής Άλεσης σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  • Κρατάμε δύο μεγάλες κουταλιές από το νερό των ζυματικών, περίπου 100 ml.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, το αρωματισμένο λάδι από το τηγάνι και τους κρόκους.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το νερό από τις Χυλοπίτες Ολικής Άλεσης που βράσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τις βρασμένες χυλοπίτες και αναμειγνύουμε με την σάλτσα.
Για το στήσιμο
Cool Artisan