Μια χωριάτικη απολαυστική μακαρονάδα, μια συνταγή που κλέβει την έμπνευση της από την καρμπονάρα και την cacio e pepe αλλά παραμένει ελληνική χάρη στην πρώτη ύλη της.
Η έμπνευση για τη σημερινή συνταγή ήρθε μέσα από τα προϊόντα που βρήκα στα ράφια του Α Magic Cabinet, ένα on line store που αγαπάει τους μικρούς παραγώγους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με την προσωπική σφραγίδα της Ευγενίας Χανδρή. Στα ράφια του θα βρεις μοναδικές γεύσεις, προϊόντα που πραγματικά κάνουν τη διαφορά στα μαγειρέματα σου, όπως για παράδειγμα η Πάστα Μάυρου Σκόρδου, ένα πεντανόστιμο προϊόν που στάθηκε αφορμή για τη σημερινή μακαρονάδα. Η γλυκιά της γεύση ταιριάζει τέλεια με το μπούκοβο και δίνει υπέροχο βάθος στη σάλτσα που φτιάχνω με παρμεζάνα και νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Και τα ζυμαρικά που διάλεξα βέβαια, είναι παραδοσιακές χυλοπίτες που θυμίζουν κυριακάτικο μεσημέρι στο σπίτι της γιαγιάς.
Δες εδώ το βίντεο:
View this post on Instagram
Διάβασε επίσης
Υλικά
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1/2 καυτερή πιπεριά
- 1 κτγ Πάστα Μάυρου Σκόρδου Black Garlic DownVillage, A Magic Cabinet
- 200 γρ. παρμεζάνα
- 4 κρόκοι αυγού
- 100 ml νερό (από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια)
- 200 γρ. χυλοπίτες Χυλοπίτες Ολικής Άλεσης Μαγγίρι, A Magic Cabinet
- 2 τηγανητά αυγά
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κτγ Νιφάδες Θαλασσινού Αλατιού με Λεμόνι Salt Odyssey, A Magic Cabinet
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια ένταση.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, την πιπεριά και την Πάστα Μάυρου Σκόρδου.
- Σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ενώ ανακατεύουμε καλά
- Βράζουμε τις Χυλοπίτες Ολικής Άλεσης σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Κρατάμε δύο μεγάλες κουταλιές από το νερό των ζυματικών, περίπου 100 ml.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, το αρωματισμένο λάδι από το τηγάνι και τους κρόκους.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το νερό από τις Χυλοπίτες Ολικής Άλεσης που βράσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
- Τέλος, προσθέτουμε τις βρασμένες χυλοπίτες και αναμειγνύουμε με την σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο
- Γαρνίρουμε με παρμεζάνα κι ένα τηγανητό αυγό.
- Σερβίρουμε με έξτρα μπούκοβο, Νιφάδες Θαλασσινού Αλατιού με Λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό