Το κέικ καρότο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα της κέικ της χώρας μας. Ζουμερό, φρουτένιο, βελούδινο είναι σίγουρα ένα από τα πιο απολαυστικά γλυκά δάνεια που έχουμε πάρει από τους Άγγλους.
Σήμερα σου δίνω τη συνταγή για το κλασικό κέικ καρότο με επικάλυψη από frosting με τυρί κρέμα. Είναι μια συνταγή που βγαίνει πάντα, εφόσον την ακολουθήσεις με ακρίβεια στα γραμμάρια. Μπορείς την ίδια συνταγή να την κάνεις και σε στρογγυλό τσέρκι για να φτιάξεις τούρτα γενεθλίων.
Tip: Οι αναλογίες που σου δίνω είναι για μια ορθογώνια φόρμα με μήκος 17 εκ. Για να φτιάξεις τούρτα θα πρέπει να διπλασιάσεις τις αναλογίες
Δες εδώ το video:
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
- 2 αυγά
- 11ο γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. ελαιόλαδο Μυτιλήνης ή ηλιέλαιο
- 250 γραμμάρια καρότο τριμμένο
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 5 γρ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 80 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Εκτέλεση- Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
- Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά.
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
- Ανακατεύουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά για να φτιάξουμε ένα ομοιγενές μείγμα.
- Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ.