search

Carrot Cake! Η απόλυτη συνταγή

Ζουμερό, φρουτένιο, βελούδινο είναι σίγουρα ένα από τα πιο απολαυστικά γλυκά δάνεια που έχουμε πάρει από τους Άγγλους. Σήμερα σου δίνω τη συνταγή για το κλασικό κέικ καρότο με επικάλυψη από frosting 🧁 με τυρί κρέμα. Μπορείς την ίδια συνταγή να την κάνεις και σε στρογγυλό τσέρκι για να φτιάξεις τούρτα γενεθλίων 🎂 (ή την κλασική τούρτα που τρώμε έξω στα καφέ)
Tip: Οι αναλογίες που σου δίνω είναι για μια ορθογώνια φόρμα με μήκος 20 εκ. Για να φτιάξεις τούρτα θα πρέπει να διπλασιάσεις (ή τριπλασιάσεις) τις αναλογίες ανάλογα με το αν θες 2 ή 3 επίπεδα 🍰

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 2 αυγά
  • 110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ελαιόλαδο Μυτιλήνης ή ηλιέλαιο
  • 250 γραμμάρια καρότο τριμμένο
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι
Υλικά για το γλάσο
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι, την κανέλα, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ
  • Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
  • Ανακατεύουμε απαλά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 20 εκ. αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά για να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά.
  • Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ.
Cool Artisan