Τα «Buddha bowls» ξεκίνησαν σαν τάση πριν από κάμποσα χρόνια αλλά γρήγορα παγιώθηκαν σαν ένα αγαπημένο πιάτο καθώς αποτελεί ένα ιδανικό συνδυασμό υδατανθράκων, άπαχης πρωτεΐνης και λαχανικών, που καθιστούν το γεύμα ισορροπημένο και ιδιαίτερα πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία).
Πως φτιάχνουμε ένα σωστά ισορροπημένο buddha bowl;
Η βασική αρχή είναι να πετύχουμε μια ισορροπία από τουλάχιστον 3 ομάδες θρεπτικών συστατικών-πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και ωφέλιμα λιπαρά-κερδίζοντας έτσι το μέγιστο διατροφικό όφελος. Ξεκινάμε τη βάση του μπολ από άγριο ρύζι (ή εναλλακτικά δημητριακά, κινόα, κους κους) ως πηγή υδατανθράκων και συνεχίζουμε με πολύχρωμα λαχανικά, ψημένα, βραστά ή ωμά. Θα χρειαστούμε μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης όπως κοτόπουλο ή τόφου σαν vegan επιλογή κι ολοκληρώνουμε με μια πηγή φυτικής πρωτεΐνης, όπως ρεβίθια ή για να το κάνουμε πιο νόστιμο, απολαυστικό κι εύκολο ένα χούμους. Όσο πιο πολύ χρώμα έχει το πιάτο μας τόσο πιο θελκτικό στο μάτι είναι!
Το τελευταίο διάστημα έχεις σίγουρα εντοπίσει τα χούμους Mezete στο ράφι του super market. Τα χούμους Mezete φτιάχνονται στην Ιορδανία, με στόχο να απολαύσει όλος ο κόσμος το αυθεντικό χούμους της Μέσης Ανατολής. Πεντανόστιμα και απόλυτα φυσικά προϊόντα, χωρίς συντηρητικά και γλουτένη. Θα τα βρεις σε 4 διαφορετικές γεύσεις: κλασική, με ψητή πιπεριά, με βότανα, με λιαστή τομάτα.