search

Cheesecake με καρύδα

Το τρίμμα καρύδας μπαίνει στην κλασική συνταγή του cheesecake και δίνει μια απολαυστική, καλοκαιρινή αίσθηση με το άρωμα του. Με την προσθήκη της καρύδας στην κρέμα αποκτά ακόμα πιο δεμένη υφή κι έτσι τα κομμάτια είναι πιο “συμπαγή”. Για το topping προτιμάω πραλίνα φουντουκιού που ζεσταίνω ελαφρώς σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων που ταιριάζει περισσότερο από μαρμελάδα.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα χτυπημένα στο blender
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. τρίμμα καρύδας
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
  • 50 γρ. πραλίνα φουντουκιού (ελαφρώς ζεσταμένη για να είναι πιο ρευστή)
  • 10 γρ. τρίμμα καρύδας

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Προετοιμαζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 25 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση και στα τοιχώματα του.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος.
Για την κρέμα
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθεί στο μίγμα.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα σε δόσεις και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, αφράτο μίγμα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
  • Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες.
  • Έπειτα, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  • Ζεσταίνουμε την πραλίνα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και γαρνίρουμε ελαφρώς.
  • Γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.
Cool Artisan