search

Μπρουσκέτα γλυκοπατάτας με αβοκάντο και χαλλούμι

Λατρεύω τις γρήγορες, υγιεινές συνταγές που γίνονται viral μέσα από το TikTok. Σήμερα φτιάχνουμε μια πανεύκολη μπρουσκέτα, ένα avocado toast που σαν βάση έχει γλυκοπατάτα αντί για ψωμί. Η ψημμένη στο φούρνο γλυκοπατάτα εκτός από νόστιμη και χορταστική είναι και μια καταπληκτική επιλογή για τη διατροφή σου, αφού έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και παράλληλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Ταιριάζει τέλεια με το αβοκάντο και τη ρόκα αλλά το καλύτερο σημείο είναι το ψητό χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ που μπαίνει στην κορυφή. Το κόβω σε μικρές φέτες, το περνάω από το αντικολλητικό ή το σχαροτήγανο, και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνει χρυσό και το γαρνίρω πάνω από τη ρόκα.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου ο,5 εκατοστό.
  • Αραδιάζουμε τις φέτες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες
  • Βάζουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε τις φέτες χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και τη φλούδα.
  • Λιάνιζουμε τη σάρκα του αβοκάντο με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Στήνουμε τις μπρουσκέτες βάζοντας στη βάση τις φέτες γλυκοπατάτας, από πάνω το αβοκάντο, τη ρόκα και τέλος το χαλλούμι.
Cool Artisan