search

Breakfast Burrito: Τορτίγια με κοτόπουλο, αυγό κι αβοκάντο

Το απόλυτο breakfast buritto στη healthy εκδοχή του, με σοταρισμένο κοτόπουλο και scrambled eggs! Χωρίς βούτυρο και κρέμα γάλακτος. Επιλέγω φιλέτο μπούτι που παραμένει τρυφερό και ζουμερό όταν ψηθεί στο αντικολλητικό με ελάχιστο ελαιόλαδο! Είναι πολύ σημαντικό να διαλέξεις ένα κοτόπουλο με σωστές προδιαγραφές τόσο ποιοτικές όσο και γευστικές.

Αγαπημένη μου επιλογή είναι το Ελαιοπουλάκι, ένα ελληνικό κοτόπουλο που εκτρέφεται στην Εύβοια, σε ιδιόκτητες φάρμες της εταιρίας Αγγελάκης, ακολουθώντας τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες Ευζωίας. Το συγκεκριμένο κοτόπουλο τρέφεται με 100% φυτικές τροφές, οι οποίες είναι βασισμένες στο καλαμπόκι και το ελαιόλαδο. Στη διατροφή αυτή χρωστάει και ότι το κρέας του είναι τόσο ζουμερό και διακρίνεται για την εξαιρετική του γεύση.

Το δροσίζω με μια salsa από αβοκάντο και ντομάτα που ισορροπεί τέλεια με λίγο λεμόνι και φρέσκο, ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 3 τορτίγιες ολικής

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο  Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης

  • 1 κτγ πάπρικα

  • 1 κτγ θυμάρι

  • 1/2 λεμόνι (χυμό)
  • 3 αυγά

  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη salsa αβοκάντο
  • 1 αβοκάντο

  • 1 ντομάτα

  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

  • 1/2 λεμόνι (χυμό)

  • αλάτι

  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο
  • Κόβουμε το φιλέτο μπούτι  Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης σε λεπτές λωρίδες
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, πάπρικα και θυμάρι.
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι και το αφήνουμε στην άκρη
Για τα αυγά:
  • Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι
  • Μαγειρεύουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά σπρώχνοντας με μια μαρίζ προς τα μέσα.
  • Αποσύρουμε όταν είναι ακόμα βελούδινα και μαλακά. Τα αυγά μας συνεχίζουν να μαγειρεύονται για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσουν
Για τη salsa avocado
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την ψίχα από το αβοκάντο.
  • Λιανίζουμε καλά το αβοκάντο με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, μπούκοβο, χυμό λεμόνι και κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Ανακατεύουμε καλά
Για το στήσιμο
  • Σε μια τορτίγια ολικής βάζουμε δύο κουταλιές από τη salsa αβοκάντο, 4-5 κομμάτια κοτόπουλο και 2 κουταλιές από τα αυγά
  • Κλείνουμε και ψήνουμε στην τοστιέρα
  • Σερβίρουμε απευθείας.
Cool Artisan