search

Μπουγιουρντί φέτας

Με καταγωγή από τη βόρεια Ελλάδα το μπουγιουρτνί φέτας είναι ένα απολαυστικό ορεκτικό για τραπέζια στο σπίτι! Ταιριάζει με ένα τσίπουρο το χειμώνα και μια παγωμένη μπύρα το καλοκαίρι!

 

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 2 ντομάτες, κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τα σπόρια)
  •  1 πιπεριά κέρατο καυτερή
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης,
  • 30 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Χρησιμοποιούμε ένα πήλινο που μπαίνει στο φούρνο
  • Στρώνω τη βάση με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
  • Βάζω στη βάση ολόκληρο το κομμάτι φέτας
  • Προσθέτω ντομάτα κομμένη σε κύβους, πιπεριά, μπούκοβο και ρίγανη
  • Στο τέλος βάζω την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • Σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί ψησίματο κι αλουμινόχαρτο
  • Ψήνω στους 200°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
  • Τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί για να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρω απευθείας όσο είναι καυτό.
Cool Artisan