Με καταγωγή από τη βόρεια Ελλάδα το μπουγιουρτνί φέτας είναι ένα απολαυστικό ορεκτικό για τραπέζια στο σπίτι! Ταιριάζει με ένα τσίπουρο το χειμώνα και μια παγωμένη μπύρα το καλοκαίρι!
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
-
200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι
-
100 γρ. κασέρι τριμμένο
-
2 ντομάτες, κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τα σπόρια)
-
1 πιπεριά κέρατο καυτερή
-
1/2 κτγ μπούκοβο
-
1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης,
-
30 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιούμε ένα πήλινο που μπαίνει στο φούρνο
- Στρώνω τη βάση με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
- Βάζω στη βάση ολόκληρο το κομμάτι φέτας
- Προσθέτω ντομάτα κομμένη σε κύβους, πιπεριά, μπούκοβο και ρίγανη
- Στο τέλος βάζω την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
- Σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί ψησίματο κι αλουμινόχαρτο
- Ψήνω στους 200°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
- Τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί για να πάρει χρώμα.
- Σερβίρω απευθείας όσο είναι καυτό.