search

Μαρινάδα για κοτόπουλο με μουστάρδα και θυμάρι

Σήμερα φτιάχνουμε κοτόπουλο σε μια υπέροχη μαρινάδα ψημένο στο σχαροτήγανο! Η μαρινάδα είναι πραγματικά απλή αλλά πεντανόστιμη και δημιουργεί το πιο υπέροχο, τρυφερό, ζουμερό κοτόπουλο. Η μαρινάδα είναι επιστήμη που όταν την μάθεις πάντα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Πρέπει να αποτελείται από 3 στοιχεία! Το πρώτο είναι το όξινο, το δεύτερο η λιπαρή ουσία και το τρίτο είναι τα μυρωδικά και μπαχαρικά! Το όξινο που προτιμώ (και θεωρώ το καλύτερο συνδυασμό) είναι το λεμόνι αλλά μπορείς αν φτιάξεις τη δίκη σου συνταγή να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι, κρασί ακόμα και ντομάτα. Το δεύτερο στοιχείο είναι η λιπαρή ουσία κι εγώ χρησιμοποιώ ελαιόλαδο και το τρίτο είναι τα μυρωδικά και μπαχαρικά που εγώ χρησιμοποιώ σκόρδο και θυμάρι. Βάζω πάντα και μουστάρδα που δένει μαζί όλα τα στοιχεία. Μαρινάρω το κοτόπουλο για τουλάχιστον μια ώρα ή το αφήνω να μαριναριστεί από το προηγούμενο βράδυ!

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 1 κιλό μπούτι κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
  • 80 γρ. μουστάρδα
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Cool Artisan