Κάτι ανάμεσα σε κορμό και γλυκό ψυγείου, αυτό το μπισκοτογλυκό με γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό,συγκεντρώνει όλα όσα ζητάς από ένα καλοκαιρινό γλυκό. Φτιάχνεται με 4 μόλις υλικά, σε λίγα λεπτά, πανεύκολα και χωρίς να λερώσεις όλη την κουζίνα.
Tip 1: Το φτιάχνω σε τσέρκι με διάμετρο 15 εκ. αλλά μπορείς να το φτιάξεις σε ό,τι σκεύος έχεις και αντίστοιχα θα βγει λιγότερο ή περισσότερο ψηλό. Μπορείς επίσης να διπλασιάσεις ή ακόμα και να τριπλασιάσεις τα υλικά.
Tip 2: Στο συγκεκριμένο γλυκό επιλέγω πάντα να κόψω, όσα κομμάτια θέλω, να τα σερβίρω σε πιατάκια κι έπειτα να τα αφήσω για 30 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας, πριν τα απολαύσω! Έτσι είναι ακόμα πιο βελούδινο, κρεμώδες κι απολαυστικό.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 2 μπανάνες
- 500 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό
- 400 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη)
- 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive (χωρίς ζάχαρη)
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις μπανάνες, το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό και τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ
- Μεταφέρουμε σε φόρμα (εγώ χρησιμοποιώ τσέρκι 15 εκ.)