search

Σπιτικά Μπέιγκελ (bagel)

Τα διάσημα αφράτα ψωμάκια της Νέας Υόρκης, με το χαρακτηριστικό σχήμα και την τρύπα στη μέση μετατρέπονται στα πιο απολαυστικά σάντουιτς για σπιτικό brunch. Τα υλικά είναι πολύ απλά

Δες εδώ το βίντεο:

Διάβασε επίσης



Υλικά

Για τη ζύμη
  • 300 γρ. νερό, χλιαρό
  • 9 γρ. μαγιά ξηρή
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
Για την προετοιμασία
  • 1,5 λίτρα νερό
  • 1 κ.σ. σόδα μαγειρική
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 100 γρ. σουσάμι, λευκό ή και μαύρο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη και αφήνουμε 10 λεπτά να τραφεί η μαγιά και να ενεργοποιηθεί.
  • Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  • Ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι να έχουμε μια λεία και σφιχτή μαγιά. Σε αυτο το σημείο τσεκάρουμε αν η ζύμη μας θα πάρει λίγο αλεύρι ακόμα.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, το οποίο έχουμε λαδώσει καλά, και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Μόλις φουσκώσει η ζύμη μας, αλευρώνουμε μια επιφάνεια εργασίας, μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη χωρίζουμε σε 10 ίσα μπαλάκια.
  • Μεταφέρουμε τα μπαλάκια ζύμης σε ένα φαρδύ ταψί με λαδόκολλα που έχουμε αλευρώσει ελαφρώς, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για ακόμα 30 λεπτά.
  • Βάζουμε 1,5 λίτρο νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα να βράσει.
  • Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε.
  • Δίνουμε στα μπαλάκια ζύμης το χαρακτηριστικό σχήμα των μπέιγκελ κάνοντας μια τρύπα στο κέντρο με το δάχτυλό μας, προσεχτικά για να μην ξεφουσκώσει.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα 1-2 bagels τη φορά και τα βράζουμε για 30 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά. Συνολικά 1 λεπτό.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μπέιγκελς.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Μεταφέρουμε τα μπέιγκελς σε φαρδύ ταψί με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο τα bagels με το ασπράδι αυγού και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά
  • Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε σε μια σχάρα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Καταναλώνονται φρέσκα, διαφορετικά μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε και στην κατάψυξη.
Cool Artisan