search

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΠΕΣΤΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Σήμερα ανακατεύω την κλασική συνταγή του πέστο με αβοκάντο και αντί για το “κλασικό” κουκουνάρι χρησιμοποιώ κολοκυθόσπορο!



Υλικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο (250 γρ.)
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 50 γρ. κολοκυθόσπορο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 – 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
  • 1 μερίδα pasta της επιλογής σου
  • 3-4 τοματίνια
  • 2-3 μικρά μοτσαρελάκια
  • λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. κολοκυθόσπορο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι και την παρμεζάνα, σε ένα μπλέντερ.
  • Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε, το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα.
  • Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πέστο είναι έτοιμο.
  • Βάζουμε τα μακαρόνια της επιλογής μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε.
  • Διακοσμούμε με μοτσαρελάκια, τοματίνια, κολοκυθόσπορο και λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Cool Artisan