Είναι η συνταγή που έφτιαχνε πάντα ο πατέρας μου όταν αναλάμβανε το πρωινό (ή και το βραδινό) στο σπίτι. Βέβαια εκείνος έβαζε μέσα φέτα και τομάτα κι εγώ καθόμουν στο πλάι κι έβλεπα πως κάνει το ψωμι βουτιές από το αυγό στο τηγάνι. Σήμερα σου δείχνω μια πιο “αναβαθμισμένη” εκδοχή με ψωμί του τοστ Αρχαία Σπορά Παπαδοπούλου, μανούρι και πέστο βασιλικού.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τις αυγοφέτες
-
4 φέτες ψωμί του τοστ Αρχαία Σπορά Παπαδοπούλου
-
3 αυγά
-
100 ml γάλα
-
1/2 κτγ πάπρικα
-
1/2 κτγ ξερό θυμάρι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Για το στήσιμο
-
150 γρ. μανούρι
-
50 γρ. πέστο βασιλικού
-
1 ώριμη τομάτα
Εκτέλεση
Για τις αυγοφέτες
-
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
-
Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό.
-
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
-
Βάζουμε το ψωμί στο μπολ με το χυλό και το αφήνουμε για 3-4 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.
-
Έπειτα μεταφέρουμε τις φέτες στο τηγάνι και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα από την κάθε πλευρά.
-
Κόβουμε το μανούρι στη μέση και το περνάμε από ένα καυτό σχαροτήγανο για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να σχηματιστούν οι χαρακτηριστικές γραμμές, Εναλλακτικά (αν δεν έχουμε σχαροτήγανο) το περνάμε από το αντικολλητικό τηγάνι.
-
Απλώνουμε το πέστο βασιλικό πάνω σε κάθε αυγοφέτα.
-
Έπειτα προσθέτουμε το μανούρι και τις φέτες ντομάτας.
-
Κόβουμε και σερβίρουμε.