search

Μπανόφι με σοκολάτα

Η κλασική συνταγή του μπανόφι αναβαθμίζεται με την προσθήκη σοκολάτας. Αλλά κάποιες αξίες μένουν σταθερές στο χρόνο και δεν αλλάζουν ποτέ, όπως τα μπισκότα Digestive Κλασικά Παπαδοπούλου στη βάση.

Η παραλλαγή που κάνω στη συγκεκριμένη συνταγή είναι να προσθέσω μαύρη κουβερτούρα στη στρώση του καραμελωμένου, ζαχαρούχου γάλατος δίνοντας μια πιο γιορτινή νότα και μια παραλλαγή για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τη βάση
  • 1 κουτί (250 γρ.) μπισκότα Digestive Κλασικά Παπαδοπούλου
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για τη σαντιγί
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
Για το στήσιμο
  • 2 μπανάνες, ώριμες

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη βάση ενός στρογγυλού ταψιου με διάμετρο 25 εκ. Ιδανικά χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα.
  • Χτυπάμε τα μπισκότα στο blender μαζί με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Με τη βάση ενός ποτηριού το πιέζουμε να γίνει συμπαγές και ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε τη φόρμα με τη βάση μπισκότου στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.
Για την κρέμα
  • Ιδανικά χρησιμοποιούμε καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Αν δεν έχουμε, σιγοβράζουμε το γάλα μέσα στην κονσέρβα σε μια κατσαρόλα με νερό, για 3 ώρες προκειμένου να μετατραπεί σε dulce de leche και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στήνουμε μπεν μαρί, βάζοντας μια κατσαρόλα με νερό να σιγοβράζει στο μάτι της κουζίνας και από πάνω ακουμπάμε ένα πυρίμαχο μπολ. Η βάση του μπολ πρέπει να μην ακουμπάει στο νερό.
  • Βάζουμε στο μπολ το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  • Μόλις λιώσει η κουβερτούρα ανακατεύουμε καλά για να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Περιχύνουμε τη βάση μπισκότου με το μείγμα σοκολάτας.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ετοιμάζουμε τΙς μπανάνες κόβοντάς τις σε φέτες.
  • Βάζουμε τις μπανάνες πάνω στο γλυκό μας και από πάνω βάζουμε τη σαντιγί.
  • Αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα κι έπειτα σερβίρουμε.
Cool Artisan