search

Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με πιπεριές φλωρίνης

Με 5 μόνο βασικά υλικά, σε 10 λεπτά μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ ελαφρύ πιάτο που μοσχοβολάει καλοκαίρι! Μπορείς να το φτιάξεις με ντομάτες στο μπλέντερ ή και με έτοιμο χυμό ντομάτας. Προτιμώ τις πιπεριές φλωρίνης γιατί είναι πιο γλυκιές και τις μαγειρεύω για λίγο προκειμένου να είναι σχεδόν τραγανές.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 20 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. φέτα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας στο τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  • Προσθέτουμε μπούκοβο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Με μια ξύλινη κουτάλα σχηματίζουμε πηγαδάκια στη σάλτσα και προσθέτουμε τα αυγά.
  • Μόλις ψηθούν τα ασπράδια προσθέτουμε και τη φέτα από πάνω.
  • Μόλις ψηθεί το ασπράδι των αυγών και λιώσει το τυρί σερβίρουμε απευθείας.
Cool Artisan