Με 5 μόνο βασικά υλικά, σε 10 λεπτά μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ ελαφρύ πιάτο που μοσχοβολάει καλοκαίρι! Μπορείς να το φτιάξεις με ντομάτες στο μπλέντερ ή και με έτοιμο χυμό ντομάτας. Προτιμώ τις πιπεριές φλωρίνης γιατί είναι πιο γλυκιές και τις μαγειρεύω για λίγο προκειμένου να είναι σχεδόν τραγανές.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 20 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 200 γρ. χυμό ντομάτας
- 4 αυγά
- 100 γρ. φέτα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας στο τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
- Προσθέτουμε μπούκοβο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Με μια ξύλινη κουτάλα σχηματίζουμε πηγαδάκια στη σάλτσα και προσθέτουμε τα αυγά.
- Μόλις ψηθούν τα ασπράδια προσθέτουμε και τη φέτα από πάνω.
- Μόλις ψηθεί το ασπράδι των αυγών και λιώσει το τυρί σερβίρουμε απευθείας.