Λατρεύω τη στιγμή που ανοίγω το λευκό καπάκι από τη συσκευασία Παπαδοπούλου και βγάζω το σφραγισμένο αλουμινόφυλλο για να εμφανιστούν τα Caprice. Είναι η πιο διαχρονική κι αγαπημένη λιχουδιά στη ζωή μου από τα παιδικά πάρτι και τα καλοκαιρινά ταξίδια με το καράβι μέχρι τις βραδιές στη βεράντα με φίλους.
Και βέβαια είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου πρώτες ύλες για γλυκά: για τούρτες, μους, γλυκά ψυγείου, κορμούς κι ό,τι άλλο σκεφτώ κατά καιρούς! Σήμερα χρησιμοποιώ τα Caprice για να φτιάξω μια σοκολατένια βάση για γλυκό ψυγείου κι από πάνω να σερβίρω μια μους φιστικοβούτυρο και μια μους πραλίνας!
Διάβασε επίσης:
- Οι 10 καλύτερες μηχανές εσπρέσο της αγοράς που θα αναβαθμίσουν τον καφέ στο σπίτι σου
- Τελευταίες ημέρες εκπτώσεων: Τα καλύτερα blender από 27,95
- Τελευταίες μέρες εκπτώσεων: 10 Φριτέζες Αέρος για υγιεινό μαγείρεμα (από 39,95)
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τη βάση- 250 γρ. Caprice Παπαδοπούλου
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. φιστικοβούτυρο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
- 100 γρ. φιστίκια αλατισμένα
Για τη μους πραλίνας
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
- 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 500 γρ. τυρί κρέμα
Για τη διακόσμηση
- 50 γρ. Caprice Παπαδοπούλου
Εκτέλεση
Για τη βάση- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα Caprice Παπαδοπούλου.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
- Μεταφέρουμε σε ένα τσέρκι 25 εκ. που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το φιστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Τέλος προσθέτουμε τα φιστίκια κι ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά.
- Βάζουμε εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μείγματα πάνω στην βάση των Caprice Παπαδοπούλου.
- Αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου να παγώσει για 2 ώρες.
- Κόβουμε και σερβίρουμε με Caprice Παπαδοπούλου από πάνω.