Απλά βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύεις και ψήνεις! Τόσο απλά
Tip 1: Το αποτέλεσμα είναι άγλυκο. Αν θες να γίνει πιο γλυκό πρόσθεσε 100 γρ. μέλι (ή γλυκαντικό της επιλογής σου)
Tip 2: Δεν φουσκώνουν. Δεν είναι η κλασική συνταγή για μάφιν, συνεπώς θα πρέπει να τους δώσεις όγκο από πάνω όταν τα στήνεις με το κουτάλι στις θήκες των μάφιν
Tip 3: Βάλε λίγο καρύδι στο τελείωμα για να γίνουν έξτρα τραγανά
Tip 4: Προαιρετικά στο τελείωμα γαρνίρουμε με λευκή κουβερτούρα
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 200 γρ. βρώμη
- 1 κτγ baking powder
- 2 κτγ κανέλα
- 360 ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
- 2 αυγά
- 1 καρότο
- 30 γρ. καρύδι (+ 10 γρ. ψιλοκομμένο για το τελείωμα)
- 20 γρ. λευκή κουβετούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε σε ταψάκι για μάφιν.
- Βάζουμε κουταλιές από το μίγμα σε κάθε θήκη, κι έπειτα γεμίζουμε δίνοντας κωνικό σχήμα στην επάνω πλευρά.
- Στο τελείωμα βάζουμε ψιλοκομμένο καρύδι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο στους 180°C για 20 λεπτά.
- Μόλις βγουν τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
- Συντηρούμαι στο ψυγείο.