search

Ατομικά κέικ βρώμης με καρότο

Απλά βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύεις και ψήνεις! Τόσο απλά

Tip 1: Το αποτέλεσμα είναι άγλυκο. Αν θες να γίνει πιο γλυκό πρόσθεσε 100 γρ. μέλι (ή γλυκαντικό της επιλογής σου)

Tip 2: Δεν φουσκώνουν. Δεν είναι η κλασική συνταγή για μάφιν, συνεπώς θα πρέπει να τους δώσεις όγκο από πάνω όταν τα στήνεις με το κουτάλι στις θήκες των μάφιν

Tip 3: Βάλε λίγο καρύδι στο τελείωμα για να γίνουν έξτρα τραγανά

Tip 4: Προαιρετικά στο τελείωμα γαρνίρουμε με λευκή κουβερτούρα

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 200 γρ. βρώμη
  • 1 κτγ baking powder
  • 2 κτγ κανέλα
  • 360 ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
  • 2 αυγά
  • 1 καρότο
  • 30 γρ. καρύδι (+ 10 γρ. ψιλοκομμένο για το τελείωμα)
Για το γαρνίρισμα
  • 20 γρ. λευκή κουβετούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε ταψάκι για μάφιν.
  • Βάζουμε κουταλιές από το μίγμα σε κάθε θήκη, κι έπειτα γεμίζουμε δίνοντας κωνικό σχήμα στην επάνω πλευρά.
  • Στο τελείωμα βάζουμε ψιλοκομμένο καρύδι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο στους 180°C για 20 λεπτά.
  • Μόλις βγουν τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
  • Συντηρούμαι στο ψυγείο.
Cool Artisan