search

H σημερινή συνταγή είναι ένα super γλυκό – αλμυρό chutney που φτιάχνεται με μήλο και μπέικον! Συνδυάζει φρουτένιες γεύσεις, αλλά το μπέικον του δίνει τον χαρακτήρα που χρειάζεται για να μπει στο γιορτινό brunch.



Υλικά

  • 170 ml μηλόξιδο
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ. καπνιστό μπέικον, σε κύβους
  • 120 ml μηλίτη
  • 3 πράσινα μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 60 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μπαλσάμικο ξύδι
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε το ξύδι, το μηλίτη και την καστανή ζάχαρη.
  • Τα μαγειρεύουμε με το μάτι της κουζίνας σε υψηλή θερμοκρασία, έως ότου βγάλει φυσαλίδες, ανακατεύουμε τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι, σωτάρουμε το μπέικον σε κύβους σε μέτρια φωτιά μέχρι να μισομαγειρευτεί και μετά το στραγγίζουμε.
  • Προσθέτουμε το μπέικον, τα μήλα, το βαλσαμικό ξύδι, το ξύσμα, το πιπέρι και το χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα ξιδιού.
  • Το βάζουμε πίσω σε βράση και μαγειρεύουμε για ακόμα 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το chutney ζεστό πάνω από βάφλες, τηγανίτες ή σε σάντουιτς.
Cool Artisan