To άλειμμα granola προσφέρει πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Περιέχει βρώμη και ξηρούς καρπούς που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά. Αυτά τα στοιχεία βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη βελτίωση της πέψης και στη μείωση της χοληστερόλης. Επίσης, η granola είναι ευέλικτη, μπορεί να καταναλωθεί με γιαούρτι και φρούτα ή πάνω σε ψωμί, κάνοντάς τη ιδανική για γρήγορα και υγιεινά πρωινά.
Tip: Μπορείς να δώσεις πιο γλυκιά γεύση με το γλυκάντικό της επιλογής σου. Μέλι για πιο θρεπτικό αποτέλεσμα (ειδικά αν πρόκειται για παιδάκια) ή στέβια για λιγότερες θερμίδες.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 3 μπανάνες
- 250 γρ βρώμης
- 150 γρ. καρύδα (τρίμμα)
- 150 γρ. φιστίκι
- 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 2 κτσ κανέλα
- 250 ml λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις μπανάνες
- Με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε μέχρι να έχουν υφή πουρέ.
- Προσθέτουμε τη βρώμη, την καρύδα, το φιστίκι, το φιλέ αμυγδάλου και την κανέλα.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί το μεγάλο ταψί του φούρνου.
- Απλώνουμε το μίγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα για μια ώρα.
- Κάθε 20 λεπτά, ανακατεύουμε τα υλικά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Μόλις ψηθούν μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ.
- Προσθέτουμε και το λάδι καρύδας.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο άλειμμα.
- Διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς εκτός ψυγείου για έως και 2 εβδομάδες.