Φτιάχνοντας πατάτες στο airfryer πετυχαίνεις:
- Λιγότερες θερμίδες και λιπαρά: Το air fryer χρειάζεται πολύ λιγότερο λάδι από το τηγάνισμα, με αποτέλεσμα οι πατάτες να είναι πιο ελαφριές και υγιεινές, χωρίς να θυσιάζεται η γεύση ή η υφή.
- Οικονομία στην ενέργεια: Πετυχαίνεις έως κι 70% χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος
- Εύκολο πλύσιμο: Ο κάδος πλένεται πανεύκολα και συχνά μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων.
Tips:
- Επιλέγουμε πατάτες καλής ποιότητας
- Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κυβάκια
- Βάζουμε 100 ml νερό στη βάση του airfryer ώστε να μαγειρευτούν καλά στο εσωτερικό
Υλικά
- 3 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες κομμένες σε μέτρια κυβάκια
- 120 ml νερό
- 1 κτσ λάδι
- 1/2 λεμόνι (μόνο χυμό)
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κτγ μπούκοβο καυτερό
- 1 κτγ ρίγανη ξερή
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.
- Τις κόβουμε σε μέτρια κυβάκια.
- Τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το χυμό από μισό λεμόνι, μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά να ντυθούν από όλες τις πλευρές
- Βάζουμε στη βάση του airfryer το νερό
- Προσθέτουμε τις πατάτες στον κάδο
- Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά και σερβίρουμε απευθείας