search

Πως να κάνεις τέλειες πατάτες στο airfryer (μυστικά και tips)

Φτιάχνοντας πατάτες στο airfryer πετυχαίνεις:

  • Λιγότερες θερμίδες και λιπαρά: Το air fryer χρειάζεται πολύ λιγότερο λάδι από το τηγάνισμα, με αποτέλεσμα οι πατάτες να είναι πιο ελαφριές και υγιεινές, χωρίς να θυσιάζεται η γεύση ή η υφή.
  • Οικονομία στην ενέργεια: Πετυχαίνεις έως κι 70% χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος
  • Εύκολο πλύσιμο: Ο κάδος πλένεται πανεύκολα και συχνά μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων.

Tips:

  • Επιλέγουμε πατάτες καλής ποιότητας
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κυβάκια
  • Βάζουμε 100 ml νερό στη βάση του airfryer ώστε να μαγειρευτούν καλά στο εσωτερικό

 



Υλικά

  • 3 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες κομμένες σε μέτρια κυβάκια
  • 120 ml νερό
  • 1 κτσ λάδι
  • 1/2 λεμόνι (μόνο χυμό)
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ μπούκοβο καυτερό
  • 1 κτγ ρίγανη ξερή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.
  • Τις κόβουμε σε μέτρια κυβάκια.
  • Τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το χυμό από μισό λεμόνι, μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά να ντυθούν από όλες τις πλευρές
  • Βάζουμε στη βάση του airfryer το νερό
  • Προσθέτουμε τις πατάτες στον κάδο
  • Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά και σερβίρουμε απευθείας
Cool Artisan