Η πιο εύκολη συνταγή για muffins που έχεις κάνει ποτέ. Απλά ανακατεύεις τα 3 υλικά και προαιρετικά προσθέτεις λευκή κουβερτούρα.
Tip: Αν δεν έχει φαρίνα, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι για όλες τις χρήσεις και να προσθέσεις
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
- 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 2 αυγά μεγάλα
- 200 γρ λευκή κουβερτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε στο μίξερ (ή στο χέρι με ένα αυγοδάρτη) τα αυγά με την πραλίνα φουντουκιού και μόλις ενωθούν ρίχνουμε το αλεύρι, μία-μία κουταλιά κάθε φορά.
- Χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα ή ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα αν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι για μάφινς και σε κάθε θήκη βάζουμε από μία μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μείγμα. Αν δεν έχουμε αντικολλητικό ταψί, χρησιμοποιούμε θήκες για muffins.
- Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 18-20 λεπτά.