search

Πως να κάνεις τις τέλειες healthy πατάτες φούρνου!

Πατάτες ή γεώμηλα, τροφή αγαπημένη, γεμάτη υδατάνθρακες. Στην Ελλάδα, τις έφερε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Σήμερα, έχετε την ευκαιρία να τις ανακαλύψετε ξανά -στην baby ποικιλία τους- μέσα από μια σούπερ ντούπερ υγιεινή συνταγή, στην οποία το παρθένο ελαιόλαδο, το μαύρο πιπέρι, ο μαϊντανός και η παρμεζάνα στήνουν χορό για πατατοερωτευμένους. Αν δεν υπήρχε και το σκόρδο στη μέση, θα σας τις προτείναμε και για ταπεράκι στο γραφείο – σόρρυ, #NSFW!

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 1 κιλό baby πατάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό ή θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με τις προτιμήσεις)
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
  • Τις βάζουμε να βράσουν.
  • Τις βράζουμε, σκεπασμένες, για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορεί να περάσει ένα πιρούνι μέσα τους.
  • Στραγγίζουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς μια λαδόκολλα με ελαιόλαδο.
  • Αραδιάζουμε τις πατάτες πάνω στη λαδόκολλα και με ένα πρες-πουρέ πατικώνουμε ελαφρώς τις πατάτες.
  • Αναμειγνύουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό ή το θυμάρι.
  • Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στις πατάτες.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Τις ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές (10-15 λεπτά).
  • Τις βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει πάνω τους το τυρί.
  • Γαρνίρουμε με λίγο αλάτι και μαϊντανό και σερβίρουμε κατευθείαν!
Cool Artisan