search

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

Για κάποιο λόγο τα κέικ γεμιστά με κρέμα, και ειδικά με κρέμα μπισκότου προκαλούν τεράστιο ενθουσιασμό!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για το κέικ:
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 5 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα:
  • 500 ml γάλα, 3,5% λιπαρά
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 κρόκους
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. μπισκότα, της επιλογή σου

Εκτέλεση

Για το κέικ:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Σπάμε τη μισή ποσότητα από την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Τέλος, ρίχνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια τα υπόλοιπα 200 γρ. κουβερτούρας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ που έχουμε βάλει τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε μία βουτυρωμένη φόρμα 10x20 εκ. ρίχνουμε σιγά - σιγά όλο το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες πριν το γεμίσουμε.
Για την κρέμα:
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 300 γρ. από το γάλα, τη βανίλια, αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους με ένα μαχαιράκι και ρίχνουμε και τον λοβό μέσα.
  • Προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη αλλά δεν ανακατεύουμε. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μία βράση.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 200 γρ. από το γάλα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά για να μην κάνει σβόλους.
  • Μόλις βράσει το γάλα, δηλαδή να δούμε τις πρώτες φουσκάλες στην επιφάνεια, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε αργά - αργά το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον λοβό της βανίλιας.
  • Με ένα σύρμα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  • Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο να ανακατεύουμε καλά, συνεχόμενα μέχρι να πήξει. Λίγα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να "πιάσει" η κρέμα στον πάτο της κατσαρολας.
  • Θα χρειαστεί έως και δέκα λεπτά μαγειρέματος σε πολύ σιγανή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα.
  • Τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ταψάκι, βάζουμε μεμβράνη από πάνω να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  • Είναι έτοιμη για χρήση.
Για την σύνθεση:
  • Μόλις κρυώσει το κέικ το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και απλώνουμε τα 3/4 της κρέμας.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια και σερβίρουμε. Προαιρετικά διακοσμούμε με περισσότερα μπισκότα
Cool Artisan