Για κάποιο λόγο τα κέικ γεμιστά με κρέμα, και ειδικά με κρέμα μπισκότου προκαλούν τεράστιο ενθουσιασμό!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
Για το κέικ:- 400 γρ. κουβερτούρα
- 5 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 180 γρ. ηλιέλαιο
- 80 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 ml γάλα, 3,5% λιπαρά
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 3 κρόκους
- 140 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 100 γρ. μπισκότα, της επιλογή σου
Εκτέλεση
Για το κέικ:- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
- Σπάμε τη μισή ποσότητα από την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Τέλος, ρίχνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια τα υπόλοιπα 200 γρ. κουβερτούρας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ που έχουμε βάλει τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε μία βουτυρωμένη φόρμα 10x20 εκ. ρίχνουμε σιγά - σιγά όλο το μείγμα μας.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες πριν το γεμίσουμε.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 300 γρ. από το γάλα, τη βανίλια, αφού έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους με ένα μαχαιράκι και ρίχνουμε και τον λοβό μέσα.
- Προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη αλλά δεν ανακατεύουμε. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μία βράση.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 200 γρ. από το γάλα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά για να μην κάνει σβόλους.
- Μόλις βράσει το γάλα, δηλαδή να δούμε τις πρώτες φουσκάλες στην επιφάνεια, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε αργά - αργά το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον λοβό της βανίλιας.
- Με ένα σύρμα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
- Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο να ανακατεύουμε καλά, συνεχόμενα μέχρι να πήξει. Λίγα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να "πιάσει" η κρέμα στον πάτο της κατσαρολας.
- Θα χρειαστεί έως και δέκα λεπτά μαγειρέματος σε πολύ σιγανή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα.
- Τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε ταψάκι, βάζουμε μεμβράνη από πάνω να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Είναι έτοιμη για χρήση.
- Μόλις κρυώσει το κέικ το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και απλώνουμε τα 3/4 της κρέμας.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια και σερβίρουμε. Προαιρετικά διακοσμούμε με περισσότερα μπισκότα