search

Τάρτα μήλου με κραμπλ

Αυτή η μηλόπιτα είναι ανάμεσα σε τάρτα και apple crumble! Έχει βουτυρένια, μπισκοτένια βάση ενώ το μήλο δένει τέλεια με την αμυγδαλόπαστα και το καρύδι!

Η κορυφή από βρώμη γίνεται απόλυτα τραγανή και μοσχοβολάει κανέλα όλο το σπίτι.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή μου για τη ζύμη της βάσης της τάρτας.



Υλικά

  • 1 φύλλο τάρτας (κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή μου)
  • 5 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα)
  • 100 γρ αμυγδαλόπαστα (κομμένη σε κυβάκια)
  • 100 γρ καρύδι χοντροκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 100 γρ βρώμη
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού (για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα
  • Βράζουμε τα μήλα σε νερό και μόλις μαλακώσουν τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Ψήνουμε με τυφλό ψήσιμο τη ζύμη της τάρτας σε μια ταρτιέρα μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μήλα με την αμυγδαλόπαστα, τα καρύδια και το μέλι.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη βρώμη με το βούτυρο και την κανέλα μέχρι να εχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
  • Στη συνέχεια γεμίζουμε την τάρτα με τα μήλα και τέλoς καλύπτουμε με το μείγμα βρώμης
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η βρώμη.
  • Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου διακοσμούμε με 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
Cool Artisan