Αυτή η μηλόπιτα είναι ανάμεσα σε τάρτα και apple crumble! Έχει βουτυρένια, μπισκοτένια βάση ενώ το μήλο δένει τέλεια με την αμυγδαλόπαστα και το καρύδι!
Η κορυφή από βρώμη γίνεται απόλυτα τραγανή και μοσχοβολάει κανέλα όλο το σπίτι.
Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή μου για τη ζύμη της βάσης της τάρτας.
Υλικά
- 1 φύλλο τάρτας (κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή μου)
- 5 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα)
- 100 γρ αμυγδαλόπαστα (κομμένη σε κυβάκια)
- 100 γρ καρύδι χοντροκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 100 γρ βρώμη
- 100 γρ βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού (για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα
- Βράζουμε τα μήλα σε νερό και μόλις μαλακώσουν τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Ψήνουμε με τυφλό ψήσιμο τη ζύμη της τάρτας σε μια ταρτιέρα μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μήλα με την αμυγδαλόπαστα, τα καρύδια και το μέλι.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη βρώμη με το βούτυρο και την κανέλα μέχρι να εχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Στη συνέχεια γεμίζουμε την τάρτα με τα μήλα και τέλoς καλύπτουμε με το μείγμα βρώμης
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η βρώμη.
- Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου διακοσμούμε με 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού