search

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΚΑΡΟΤΟ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Αυτή η σούπα είναι ο αγαπημένος μου τρόπος για να κλείσω μια κρύα, χειμωνιάτικη μέρα! Τέλεια ισορροπημένη, αρωματική και πολύ εύκολη για να τη φτιάξεις.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
  • 1 γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. κάρι, σε σκόνη
  • αλάτι & πιπέρι
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 100 ml κρέμα καρύδας
  • Ηλιόσπορο και μαύρο σουσάμι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα και τα καρότα σε κομμάτια
  • Καλύπτουμε με ελαιόλαδο το ταψί μας
  • Βάζουμε τους κύβους λαχανικών στο ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180°C για 30 λεπτά
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά
  • Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τη σούπα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας κι ανακατεύουμε.
  • Μόλις σερβίρουμε γαρνίρουμε με ηλιόσπορο και μαυροσούσαμο.
Tip: Μπορείς ακόμα να γαρνίρεις με γιαούρτι (vegan ή γαλακτοκομικό), κρουτόν, μπούκοβο, ξύσμα από λεμόνι και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος)
Cool Artisan