Vegan κρέμα καραμελέ

Το ίδιο γλυκό που οι Αμερικανοί και οι ισπανόφωνοι λαοί το λένε φλαν, εμείς το αποκαλούμε κρέμα καραμελέ! Σε κάθε περίπτωση, αυτό το γλυκό έχει μακρά ιστορία οι απαρχές της οποίας εντοπίζονται -που αλλού;- στην παραδοσιακή γαλλική ζαχαροπλαστική.

Σήμερα, του δίνω vegan διάσταση χρησιμοποιώντας κρέμα καρύδας, σιρόπι σφενδάμου και γάλα αμυγδάλου. Το αποτέλεσμα θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα, χάρη στις πρώτες ύλες που του δίνουν ακόμη πιο ιδιαίτερη γεύση. Το κάνουν πιο φρουτένιο, αρωματικό και νόστιμο από την κλασική συνταγή.

Για την εκτέλεση, θα χρειαστείς θήκες για μάφιν. Εγώ χρησιμοποιώ μια φόρμα μάφιν από σιλικόνη που κάνει τη διαδικασία φορμαρίσματος-ξεφορμαρίσματος ακόμα πιο εύκολη. Κοστίζει περίπου 7 ευρώ και θα τη βρεις σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

Για την καραμέλα
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • ½ κούπας νερό
Για την κρέμα
  • 480 ml κρέμα καρύδας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 240 ml γάλα αμυγδάλου
  • 90 γρ. κορν φλάουρ

Οδηγιες

  • Για να ετοιμάσουμε την καραμέλα, βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και την καραμελώνουμε μέχρι να χρυσίσει.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε μια-δυο κουταλιές σε κάθε φορμάκι.
  • Για να ετοιμάσουμε την κρέμα, βάζουμε την κρέμα καρύδας μαζί με το εκχύλισμα της βανίλιας σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε το γάλα αμυγδάλου, το κορν φλάουρ και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα μας να πήξει.
  • Μόλις πήξει, την προσθέτουμε στα φορμάκια με την καραμέλα χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι και ισιώνουμε την επιφάνειά τους.
  • Τα καλύπτουμε κατευθείαν με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες έτσι ώστε να σφίξει η κρέμα και να λιώσει η καραμέλα.
  • Βγάζουμε με προσοχή την κρέμα καραμελέ από τα φορμάκια και σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *