Η σημερινή συνταγή είναι μια από τις συνταγές που μου έχετε ζητήσει περισσότερο! Είναι μια πολύ απλή συνταγή για vegan παγωτό σοκολάτας! Πολύ εύκολη και super νόστιμη! Είναι το πιο healthy (και plant based) παγωτό που έχω φτιάξει.
Είναι πολύ σημαντικό οι μπανάνες που θα χρησιμοποιήσεις να είναι ώριμες για να δώσουν ωραία υφή και γεύση. Οι Αμερικάνοι το αποκαλούν και Nice-Cream για να υποδηλώσουν τη vegan ταυτότητα του.
Υλικά
- 5 μπανάνες (αρκετά ώριμες)
- 100 γρ κουβερτούρα
- 100 ml γάλα καρύδας
- 1 κτσ κακάο
- 1 κτσ φιστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί στερεώνοντας ένα γυάλινο μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσοχή, δεν πρέπει να ακουμπάει το μπολ στο νερό.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές παχύρευστο μείγμα.
- Μεταφέρομαι σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Όταν είναι να σερβίρουμε φροντίζουμε να ξεπαγώσουμε για 15-20 λεπτά από πριν για να έχει βελούδινη υφή.