Καλοκαιρινή σαλάτα με ροβίτσα και πράσινα λαχανικά

Η ταπεινή ροβίτσα, με την οποία οι αρχαίοι Έλληνες κάποτε παρασκεύαζαν αλεύρι -αλλά και τάιζαν τα ζώα τους- πλέον θεωρείται superfood, καθώς είναι πλούσια σε σίδερο και πρωτεΐνη. Σήμερα, τη χρησιμοποιώ για να φτιάξω μια σούπερ καλοκαιρινή σαλάτα με πράσινα λαχανικά.

Tip 1: Μπορείς να βράσεις μεγαλύτερη ποσότητα και να τη διατηρήσεις στο ψυγείο έως μία εβδομάδα.

Tip 2: Δεν χρειάζεται ούτε μούλιασμα ούτε ξάφρισμα καθώς βράζει και είναι έτοιμη σε μικρό χρονικό διάστημα, περίπου 30 με 40 λεπτά.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 1 κούπα ροβίτσα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 αγγούρι
  • 1 αβοκάντο
  • 2 baby κολοκυθάκια
  • ½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
Για τη βινεγκρέτ
  • ½ λάιμ (χυμό και ξύσμα)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

Οδηγιες

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει.
  • Προσθέτουμε τη ροβίτσα και σιγοβράζουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Στη συνέχεια τη βγάζουμε από το μάτι, τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κόβουμε το αγγούρι και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
  • Κόβουμε το αβοκάντο και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια. Κρατάμε στην άκρη μερικές φέτες αβοκάντο για τη διακόσμηση του πιάτου.
  • Για τη βινεγκρέτ βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα γυάλινο βάζο, το κλείνουμε και ανακινούμε μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
  • Τέλος, διακοσμούμε με μερικές φέτες αβοκάντο και κορφές δυόσμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *