search

Σαλάτα με ψημένο αχλάδι, μπλε τυρί και προσούτο

Ξέρω πολλούς ανθρώπους που πραγματικά σιχαίνονται τις σαλάτες επειδή νομίζουν ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από άγευστες, βαρετές πρασινάδες. Στην πραγματικότητα, οι σαλάτες είναι το τέλειο μέσο για να διοχετεύσεις την μαγειρική σου δημιουργικότητα και μάλιστα, με την απλή προσθήκη κάποιου αλλαντικού ή τυριού, είναι σούπερ νόστιμες!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 2 χούφτες ρόκα
  • 4 φέτες προσούτο
  • 100 γρ. μπλε τυρί (χοντροσπασμένο με τα χέρια)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 αχλάδια
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Κόβουμε τα αχλάδια σε τέταρτα, τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα, τα μεταφέρουμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα και στη συνέχεια το προσούτο, το μπλε τυρί και τα αχλάδια.
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού.
  • Τέλος, προσθέτουμε κατά βούληση αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Cool Artisan