Κινόα με πέστο γιαουρτιού

Ελαφρύ, light και δροσερό! Το σημερινό πιάτο είναι ιδανικό για το ταπεράκι στο γραφείο ή για ένα γρήγορο dinner μετά τη δουλειά! Θέλει λιγότερο από 20 λεπτά για να ετοιμαστεί και σε χορταίνει χωρίς να σε βομβαρδίζει με περιττούς υδατάνθρακες!

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 2 φλ. νερό
  • 1 φλ. κινόα
  • 200 γρ. ψιλοκομμένα λαχανικά της επιλογής σου (καρότο, baby κολοκυθάκι, πολύχρωμες πιπεριές, αρακά ή καλαμπόκι)
  • 100 γρ. πέστο βασιλικού (μπορείς να πάρεις έτοιμο η να φτιάξεις το δικό σου - σου έχω δείξει πως σε άλλη συνταγή, κάνε κλικ εδώ)
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το στήσιμο (κάθε πιάτου)
  • 1 αβγό
  • ½ αβοκάντο
  • 50 γρ. φέτα

Οδηγιες

  • Βράζουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε την κινόα, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μία φορά και μετά τα αφήνουμε να βράσουν.
  • Όταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε το φαγητό μας να «στεγνώσει».
  • Όταν εξατμιστεί όλο το νερό, μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • «Αφρατεύουμε» την κινόα και τα λαχανικά μας ανακατεύοντάς τα καλά με μια μεγάλη κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το πέστο βασιλικού και το ξύσμα του λεμονιού.
  • Κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα γιαούρτι-πέστο και μεταφέρουμε την υπόλοιπη στο μπολ με την κινόα.
  • Προσθέτουμε το αγγούρι.
  • Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά.
Για το στήσιμο
  • Βράζουμε κάθε αβγό για 5 λεπτά και έπειτα το κρυώνουμε, το καθαρίζουμε και το κόβουμε στη μέση.
  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Στήνουμε στη βάση κάθε μπολ μια μερίδα κινόα.
  • Απο πάνω προσθέτουμε το αβγό, το αβοκάντο, τη φέτα και λίγη από τη σάλτσα γιαούρτι-πέστο που κρατήσαμε στην άκρη.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε με φυλλαράκια δυόσμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *