Κέικ πορτοκάλι με γιαούρτι και ελαιόλαδο

Ένα πανεύκολο, ελαφρύ και μυρωδάτο κέικ με τη γλύκα των πορτοκαλιών και τη δροσιά του γιαουρτιού που είναι ό,τι ακριβώς πρέπει για τις ζεστές ημέρες της άνοιξης. Επίσης, είναι τέλειο για να συνοδεύσει ένα φλιτζάνι λευκό τσάι.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 180 ml ελαιόλαδο, κατά προτίμηση Μυτιλήνης
  • 60 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 2 αβγά
  • 330 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 280 γρ. γιαούρτι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Οδηγιες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τα αβγά.
  • Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι, το ξύσμα και, τέλος, το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα της αρεσκείας μας και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μία ώρα.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε με γλάσο λευκής σοκολάτας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *