ΓΕΜΙΣΤΑ COOKIES ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΤΡΟΥΦΑ

Έπαιξα με κουπάτ σε σχήμα καρδιάς, την κλασική συνταγή για μπισκότα βουτύρου, τη μαγική πολύχρωμη τρούφα και βγήκαν αυτά τα πανέμορφα cookies! Τέλεια για να δείξεις πως νιώθεις σε μια ξεχωριστή μέρα.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 340 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. μαρμελάδα
  • 80 γρ. τρούφα (πολύχρωμη)

Οδηγιες

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με βούτυρο με τη ζάχαρη για 2’-3’.
  • Ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια να ενσωματωθούν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά, σιγά και τέλος την τρούφα. Μπορεί να φαίνεται ότι το μείγμα είναι σαν τριμμένη άμμος, αλλά όσο χτυπάμε σε λίγα λεπτά θα ομογενοποιηθεί και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Σταματάμε το μίξερ και χωρίζετε τη ζύμη σε δύο τμήματα.
  • Τυλίγουμε κάθε τμήμα σε μεμβράνη πλαταίνοντας το ελαφρά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστόν 30-60’ .
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175⁰C - 180⁰C στον αέρα.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας. Σκεπάζουμε με μια άλλη λαδόκολλα και την ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 5mm.
  • Μόλις την ανοίξουμε, παίρνουμε κουπ πατ και αρχίζουμε να κόβουμε τη ζύμη.
  • Τοποθετούμε τα σχήματα στο ταψί με τη λαδόκολλα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  • Τα κομμάτια που περισσεύουν, τα πλάθουμε ξανά με τον πλάστη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία
  • Ψήνετε για 15-17 λεπτά ανάλογα το μέγεθος των μπισκότων. Πρέπει να βγουν από το φούρνο σχεδόν άσπρα και όχι καφέ.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *