Στο κέντρο της Χώρας, στον αρχοντικό πεζόδρομο, λίγα βήματα κάτω από το αρχοντικό του Εμπειρίκου θα κάνεις στάση στην “Ενδοχώρα” να δοκιμάσεις τις γεύσεις που ετοιμάζει ο Κίμωνας Κατενίδης, πιάτα που βασίζονται στις πρώτες ύλες της Άνδρου και στα κύματα του Αιγαίου.
Ο Κίμωνας έχει εμπειρία στη φιλοξενία, και παρά το ότι ξεκίνησε την “καριέρα” του από beach bar έχει καταφέρει να στήσει μια από τις πιο όμορφες σάλες των Κυκλάδων. Τον συνάντησα πάνω από τις φωτιές του να μας ετοιμάζει ένα μενού που καθρεφτίζει πλήρως τόσο τη φιλοσοφία της Ενδοχώρας αλλά και τη γαστρονομία της Άνδρου γενικότερα.
Το μενού ξεκινάει (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ) με μια ποικιλία τυριών (12.00 ευρώ). Το hashtag #Τυροτουρισμός είναι το πλέον ιδανικό για να περιγράψει τις χαρές που θα ζήσει ο ουρανίσκος σου στο βορειότερο νησί των Κυκλάδων. Τα περισσότερα τυριά έρχονται από το τυροκομείο του Ασούτη και σου χαρίζουν συγκινήσεις που δεν βιώνεις μακριά από την Άνδρο. Πρέπει οπωδήποτε να δοκιμάσεις το μαραθοτύρι, το βολάκι, το μαλακό, το χλωρό, την κοπανιστή, τη γραβιέρα κρασιού και την πετρωτή.
Στο μενού πρωταγωνιστούν το σαγανάκι χαλούμι με γλυκό του κουταλιού σταφύλι (6.00 ευρώ), οι κολοκυθοκεφτέδες με σος γιαούρτι (6,50 ευρώ), η σαλάτα με μαυρομάτικα, φαγόπυρο και τόνο, το φιλέτο τόνου, η πράσινη φάβα με λάδι τρούφας, κάππαρι και φρέσκο κρεμμυδάκι (5.00 ευρώ), και τα παραδοσιακά ανδριώτικα λουκάνικα.
Info:
Διεύθυνση: Οδός Εμπειρίκου, Χώρα Άνδρου, ΤΚ 845 00
Τηλέφωνο: 2282 023207
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Ενδοχώρα
To εστιατόριο Ενδοχώρα αποτελεί μέλος του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Cycladic Tourism Network of Andros). Δες περισσότερα στο https://www.facebook.com/CTNAndros/