To πρωινό ήταν για μένα το πιο δύσκολο σημείο της vegan… καριέρας μου! Χωρίς γάλα, γιαούρτι, μέλι… οι επιλογές μου είναι πολύ περιορισμένες! Έτσι κάπως αποφάσισα να φτιάξω τις δικές μου μπάρες δημητριακών για να έχω κάθε μέρα ένα πολύ γρήγορο και εύκολο σνακ, να ξεκινάω τη μέρα μου χωρίς να μπαίνω σε πειρασμούς!
Είχα ξαναφτιάξει στο παρελθόν μπάρες αλλά είχα χρησιμοποιήσει ασπράδι αυγού και σοκολάτα! Μπορώ όμως να σας πω ότι αυτή η συνταγή πέτυχε ακόμα περισσότερο και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο! Γευστικό, όχι πολύ γλυκό, χορταστικό και χωρίς τύψεις για θερμίδες! Έφτιαξα ένα μικρό ταψί με λίγα κομμάτια και εξφανίστηκαν μέσα σε 24 ώρες!
Υλικά
- 1,5 φλιτζάνι μπανάνα σε πουρέ (περίπου 3 μεσαίες μπανάνες)
- 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- 3/4 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι φιστίκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι σουσάμι
- 1/2 φλιτζάνι ηλιόσπορος
- 1/2 του φλιτζανιού φιλέ αμύγδαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλαΐων ή κανονικό θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολα για να μπορούμε να βγάλουμε τις μπάρες πιο εύκολα
- Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε την μπανάνα με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρέ.
- Ανακατεύουμε τη βανίλια με την μπανάνα.
- Προσθέτουμε τη βρώμη μέσα στο μίγμα της μπανάνας.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά στο μίγμα μπανάνας – βρώμης και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Με ένα κουτάλι πιέζουμε για να συμπιεστεί καλά το μείγμα και να έχει το ίδιο πάχος σε όλο το ταψί. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό γιατί αν δεν έχει το ίδιο πάχος δεν θα ψηθεί σωστά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα ένα πλάστη.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στις άκρες.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, εγώ το άφησα για μια νύχτα και στη συνέχεια κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Tip: Αυτές οι μπάρες δεν είναι πολύ γλυκές. Αν προτιμάς κάτι πιο γλυκό μπορείς πάντα να προσθέσεις κάποια γλυκαντικής ουσία. Φυσικά μπορείς να τις απογειώσεις και με ένα φλυτζάνι ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα!
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ