Τα πιο μαγικά, μαλακά, δίχρωμα μπισκότα που λιώνουν στο στόμα! Το μυστικό είναι φυσικά στη μαύρη ζάχαρη αλλά και στο ελάχιστο ψήσιμο!
Υλικά
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 60 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι πέρλες σοκολάτας λευκές
- ½ φλιτζάνι πέρλες σοκολάτας μαύρες
- 30 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπολ ενός μίξερ με το φτερό τις ζάχαρες και το βούτυρο για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια–υψηλή ταχύτητα για άλλα 5 λεπτά.
- Γυρίζουμε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι
- Λιώνουμε τα 30 γρ κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια
- Ανακατεύουμε το ένα κομμάτι με τη λιωμένη κουβερτούρα για να φτιάξουμε μια σοκολατένια ζύμη
- Πλάθουμε τα μπισκότα ενώνοντας ένα κομμάτι από την κάθε ζύμη για να φτιάξουμε ένα ολόκληρο cookie
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας (λευκές στο σοκολατένιο κομμάτι και μαύρες στο λευκό κομμάτι)
- Ψήνουμε για 8 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C
- Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε το να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί πριν τα βγάλουμε
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ