search

Stalati όπως… ψάρι στο αλάτι!

Ένα κλασικό ψαροφαγικό στέκι συνεχίζει ν’ αρμενίζει μ’ ανοιχτά πανιά, ίδιο πλήρωμα και καινούριο όνομα στη θάλασσα της αθηναϊκής γαστρονομίας. Το Stalati (πρώην Κόλλιας), στο ίδιο σημείο, εκεί που η Συγγρού αρχίζει να πλησιάζει την αύρα της θάλασσας, συνεχίζει το ταξίδι του και δημιουργεί γαστρονομικές εμπειρίες. Το καινούριο του όνομα το οφείλει στη βασική σπεσιαλιτέ του, το ψάρι που ψήνεται σε κρούστα αλατιού με την όλη διαδικασία να ολοκληρώνεται δίπλα στο τραπέζι μ’ ένα απολαυστικό τελετουργικό.

Στην επανεκκίνησή του και ατενίζοντας νέες ακτές, το Stalati, παραμένει πιστό στην ποιότητα της πρώτης ύλης, αλλά και στην αξία της ορθής διαχείρισης των υλικών. Πέρα από το ψήσιμο στην κρούστα του αλατιού, ανάλογα με το είδος του ψαριού, υπάρχει η επιλογή ψησίματος στα κάρβουνα, στο τηγάνι, βραστού, καρπάτσιο ή ακόμη και με ζυμαρικά.

Παράλληλα το Stalati δίνει μεγάλη έμφαση και σε άλλες συνταγές-μεζέδες με βάση το ψάρι. Εύγευστα ζεστά αλλά και κρύα ορεκτικά δημιουργούν ιδανικές γευστικές ισορροπίες. Στεργιανοί μεζέδες συνοδεύουν με ξεχωριστό τρόπο την ψαροφαγία. Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με καρύδι, δροσερό ταμπουλέ, γήινη φάβα από το Φενεό, αέρινη μους λευκού ταραμά, κάνουν ιδανικά pairings με το μαρινάτο χταπόδι του φούρνου και την καβουροσαλάτα με φρέσκο ελληνικό μπλε καβούρι. Από τα ζεστά ορεκτικά, μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν οι τραγανές μπουκιές από μαστέλο Χίου με πετιμέζι και σουσάμι, τα αχνιστά μύδια, το καλαμαράκι στιφάδο αλλά και η μελιτζάνα ιμάμ με φιλέτο καπνιστής ρέγγας.

Ιδανική συνοδεία για όλα τα παραπάνω τα κρασιά από επιλεγμένους ελληνικούς αμπελώνες καθώς και μία μεγάλη γκάμα επιλογών ποιοτικών αποσταγμάτων απ` όλη την Ελλάδα.

Info:
Διεύθυνση: Συγγρού 303 & Δημοσθένους, Παλαιό Φάληρο
Τηλ.: 210 9408620
Facebook: https://www.facebook.com/stalati.seafood/
Instagram: https://www.instagram.com/stalati_seafood/

 



ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
Top 5: Τα καλύτερα μπλέντερ της αγοράς
102094471 (1)
pixelboxx-mss-81513462-786x587
90450_2-800x800
nutribulletgc1-800x800 (1) (1)